Szex, drogok, szegénység és az AIDS (18+)

Fotósorozatok az ukrán, és az indiai nyomorról
Brent Stirton fotósorozatai pofonnal ébreszt minket a valóságra, amit hajlamosak vagyunk elfelejteni. A fotóriporter láthatóvá teszi a HIV vírus okozta, fájdalmat és pusztítást, Ukrajna nyomortelepein keresztül.

A többszörös díjnyertes fotóriporter kommentek nélküli képeivel világít rá az egész társadalmat érintő problémákra. Az “Ukraine…Sex, Drugs, Poverty & HIV” valamint az “India Tops the AIDS Pyramid” fotósorozata nem csak megbotránkoztató, hanem félelmetes számadatokat és tényeket takar.


Az “Ukraine…Sex, Drugs, Poverty & HIV” fotók megtekintését csak felnőtt – és erős gyomrú – olvasóinknak ajánljuk!!!

A kifejlett ukrán droghálózatok lehetővé teszik a könnyű anyaghoz jutást és egy alternatív megélhetési módot, kínálnak az embereknek. A szexuális szolgáltatások hétköznapivá váltak, sőt jól eladható árucikké fejlődtek az országban (turista forgalmat is növelte).
Az életszínvonal drasztikusan lecsökkent, a nyomor elterjed, és az embereknek még a saját országuk sem mutatott javulásra lehetőséget. Mi történik, ha nem látod a kiutat? Pusztítasz. Akár mennyire is erősnek képzeled személyed, akkor is pusztítasz abban a hitben, hogy ezzel megvéded magad a pusztulástól. Nem is olyan ellentmondásos, prostituáltnak állni a napi adag élelemért, esetleg kábítószerért. Anyagért, ami elfelejteti veled a nincstelenséget, a síró gyerekedet, a kilátástalan jövődet. Pusztítasz, és a célpont te leszel, hogy minél hamar kikerülj a földi pokolból.
Ezek után senkinek nem fordulhat meg a fejében az, az ostoba gondolta, miszerint egy szegény ember minek drogozik (olvashatóak ilyen hozzászólások a képekhez).


Az “Ukraine…Sex, Drugs, Poverty & HIV” fotók megtekintését csak felnőtt – és erős gyomrú – olvasóinknak ajánljuk!!!

Ez az életstílus, amit lassan az ország fele követ, táptalaja a HIV terjedésének. Sajnos a HIV és az AIDS egész Kelete-Európa szerte, szedi áldozatait, ám az ENSZ adatai szerint Ukrajnában a legrosszabb a helyzet.
A 2007-es felmérések után kiderült, 440.000 HIV fertőzött él az országban, 22.000 AIDS-es és ebből 12.490-en bele is halnak a betegségbe. Három megye viszont még ennél is katasztrofálisabb mérési eredményekkel szolgált. A kijevi, mikolajivi és odesszai megyékben a terhes nők 1% a vírussal fertőzött.

A mérések után az ENSZ felszólított Kijevet, hogy tegyen valamit a megelőzés érdekében és fékezze meg a vírust.
2009-re a gazdasági válság, rontotta az esélyeket a HIV elleni harcban. Ukrajna 2009-2013-ig tartó programra kiszámított, 511 millió hrivnyát áldozna a probléma kezelésére. Ebből idén csak 179 milliót tudnának felhasználni.
A helyzet azonban nem sokat változott. Minden nyolcadik ukrán polgár hal meg az AIDS miatt és minden ötvenedik HIV fertőzött. Amennyiben ez a tendencia nem javul, a halálozások felét az AIDS okozza majd Ukrajnában.


Az “India Tops the AIDS Pyramid” fotók megtekintését csak felnőtt – és erős gyomrú – olvasóinknak ajánljuk!!!

Szerzett Immun Hiányos Tünetegyüttes
Talán a legismertebb és legrettegettebb betegség az egész világon. Ellenszer még nincs, de a védelmet biztosíthatod magadnak.
Az ADIS az a halálos betegség, amit a HIV vírus terjeszt. Az első vélhető vírust 1959-ben találták, a legnagyobb pusztítást pedig, elsőként Afrikában hajtotta végre.
A vírust testnedvek szállítják, mint a vér, sperma, hüvelyi váladék, agy-gerincvelői folyadék és az anyatej.
Ha egy fertőzött személy testnedve érintkezik egy egészséges alany szájüregével, hüvelyével, végbélnyálkahártyájával, fenn áll a fertőzés veszélye. Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a fertőzés csak akkor megy végbe, ha a fertőzött testnedv a vérkeringésbe jut. Nem igaz! A fertőzés megtörténhet nyálkahártyán keresztül is, a sebek vagy a bőrhiba az adott területen csak növelik a fertőzés esélyét, sajnos azonban az esetek nagy részében hamar bekerül a szervezetbe.

A homoszexuálisok körében nagyobb eséllyel terjed a vírus, de lassan a heteroszexuális hordozók száma kezdi beérni a homoszexuális fertőzöttekét. (Afrikában és Ázsiában 10% nő a HIV vírussal fertőzötteknek)
Az orvosok elsődlegesen mindig arra hívják fel a figyelmet, hogy a HIV ellen nincs ellenszer, de védekezni lehet. A fertőzésnek kitett emberek viselkedés formáján kellene változtatni. A rendszeres ismertetők, és felvilágosító előadások mellett számos ország osztogat ingyen fecskendőket és óvszereket a biztonság érdekében. A szexuális partnerek sűrű váltogatása esetén (de amúgy is) érdemes elmenni HIV szűrésre. Sajnos ellenszert vagy védőoltást – ami megoldaná a probléma gyökerét – még nem fejlesztettek ki a kutatók, hiszen a vírus erős és változik, mondhatni, még mindig rejtélyes. Ha fennáll a veszélye, hogy megkaptuk a fertőzést, 72 órán belül elkezdhetünk egy 28 napos anti-retrovírus terápiát. Ez nem garantálja az egészség megmaradását, de csökkenti az átvétel lehetőségét. A vírus irtására felhasznált vegyi anyagok nagy része súlyos mellékhatásokat von maga után (létfontosságú szerveket támad), így egyelőre nem alkalmazhatóak.
Az egyetlen, amit megtehetünk társaink és saját égészségünk érdekében, hogy védekezünk. Védekezünk a szexben, védekezünk a hamis élvezetektől (esetleg a hamis élvezetekben is), védekezünk a hamis eszméktől az és üres élettől.


Az “India Tops the AIDS Pyramid” fotók megtekintését csak felnőtt – és erős gyomrú – olvasóinknak ajánljuk!!!

Mégtöbbet megtudhatsz az AIDS-ről és egy HIV+ ember mindennapjairól korábbi írásunkból!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Képző

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére