Tom Caruana: Welcome Aboard a Budabeats új albuma

Nagy megtiszteltetés érte a Budabeats Netlabelt, hiszen egy nemzetközileg elismert, többek között az angol Breakin' Bread kiadó istállójához is tartozó művész adja közre több művét a mi kiadón keresztül. Tom Caruana munkáit az a freestyle hozzáállás jellemzi, amit a Budabeats Netlabel is célul tűzött ki magának.

Egy kislemezen nyugodt szívvel helyet kap egymás mellett a dubstep (Cause For Celebration), a hip hop (Sea Of Tea), a break (Keeping It Me), a funky break (Get It Off Your Chest), a dub (Never Seen Before) és a mókás-mintázgatós üde ütemek (This Here’s A Party) is. Számai átlagosan igen rövidnek mondhatóak a kortárs zenékhez viszonyítva, ám épp ebben rejlik Caruana ereje, az állandó változatosság és a számokon belüli kiszámíthatatlanság. Csirió!

Macskaköröm:
“Interesting – well more than interesting – music…” (Malente, D – Unique Rec.)
“Atom Caruana. Olyan, mint egy útikönyv, csak zenével aláfestve. Nekem nagyon tetszik” (Savages, H – Chameleon Rec.)
“Meghallgattam az új kiadást, szombaton már játszottam is a jövőzenében! A ‘Keeping it me’, a ‘Sea of the tea’ szólt a műsorban, de nagyon tetszik még a ‘Cause for celebration’, a ‘Judy’ – komoly a szövege… budabeats – rendben van!” (Csodafarkas, H – Tilos)
“Ilyen szórakoztató anyagot rég hallottam!” (Zenit, H – HUC/PestMost)

Pár szó a Budabeats-ről:
A magyar netlabel piacon hiánypótló szerepet próbálunk betölteni azzal, hogy magyar és külföldi producerek munkáit díjmentesen eljuttatjuk a kiadó által képviselt műfajok szerelmeseinek. Mik is ezek a műfajok: jazz, funk, hip hop, breakz, turntablism, downtempo, headz, lounge, sweetbeats… vagyis freestyle.
A netlabel nem a megjelenést tartja végcélnak az előadók számára, hanem ugródeszkának tekinti azt, hogy ezúton könnyebben eljusson munkájuk a dj-k, kiadó-vezetők és többek között a közönség fülébe.
A letölthető megjelenések Creative Commons Licensz* alatt állnak. Ha egy kiadó igényt tart egy nálunk már megjelent műre, akkor a label megszűnteti annak a zenének az elérhetőségét, átadva ezzel a teljes jogot a kiadónak (azzal a feltétellel, hogy a kiadványon fel legyen tüntetve a Budabeats Netlabel, mint korábbi megjelentető).

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Ezt is ajánljuk

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére