Herczeg új ruhái

Fashion show a rock jegyében
2007. Október 4-én mutatta be a már több mint 10 éve tervező Herczeg Zoltán új kollekcióját, melyet a Hooligans dobosával, Endivel közösen kreált. A Hooligans dobosa ugyanis nem talált megfelelő cuccokat, így megtervezte magának a ruhákat. A bevállalós, laza fazonoknak készült férfikollekció végül a két gyerekkori barát, Andy és Herczeg Zoltán divattervező közös kollekciója lett. A bérház udvarán Mötley Crüe Tribute, hangfalak, kifutó, és kiváncsi tömeg. Mintha a sziget utolsó napjain összegyűjtötték volna az arcokat, és kilökték volna őket a színpadra. Dohányozva, energiát kortylgatva, táncolva. Bebizonyosodott, hogy a férfiak talán jobban pózolnak, mint a nők. Nézd meg a divatbemutató FOTÓIT ITT!

Rock & roll collection névre hallgató extravagáns öltözetekhez a kemény zene dukál. Erről gondoskodott a kifutó közepén őrjöngő
Mötley Crüe Tribute zenekar; szólt a bőgő, a gitár, a dob, az ének, és talán kicsit hangosan. Hogy összehúzzam a hallójárataimat, jóformán hunyorognom kellett, úgy pedig nem túl élvezetes egy divatshow, nem? De, élvezetes. Az éjszakai figurák kitettek magukért, tudtak villantani, hogy jól villantsák őket a fotósok. Profi szereplés, bemutató volt.

A Teréz körút 35. alatt lévő belső udvarban, ahol Herczeg üzlete is van, a modellek gondoskodtak a közönség szórakoztatásáról. Mintha a sziget utolsó napjain összegyűjtötték volna az embereket, és kilökték volna őket a színpadra. Dohányozva, Red Bullt kortyolgatva, táncolva. Bebizonyosodott, hogy a férfiak talán jobban pózolnak, mint a nők, voltak itt különféle figurák, vetkőzés, gatyaletolás, popsimutogatás.




A ruhák?
Svájci sapka, skót kocka, keleti selymek, szőrmegalléros kabát, katonai blézer második világháborúra emlékeztető vállapokkal, öltönynadrág selyemcsíkkal az oldalában. De az embléma jelzi, hogy ez egy kollekció, a rock jegyében, ezt a stílust erősítő kiegészítőkkel, láncokkal, tetovált férfitestekkel.
Először a rózsaszínt is furcsa volt látni a férfin, de megszoktuk. Rózsaszín fekete selyemmel kombinálva? Majd azt is megszokjuk. Összemosódnak a határok a nemek viseltei között. És íme, a globalizáció megint! A cowboy betéved a metropoliszba és selyemruhában táncol.

Az biztos, hogy a bérházban élő idős nénik ezt az estét még sokáig emlegetni fogják. (Elképzeltem a szituációt, a vidéki kisfaluból a Budapestre tévedt kislányt, aki a nagynénihez érkezett, a Teréz körútra és ez a kép fogadja, az udvaron Endi kőkeményen dobol, meztelen segg néz rá a kifutóról és meghökkentő ruhákba csomagolt férfiak vicsorognak rá.)
A finálét nézve meghökkentem. Lehet, hogy férfiaknak divat lesz a szoknya? Na de uraim, így a lovat sem könnyű megülni, de a sportautóból való magabiztos kiszállás sem garantált, főleg, ha ez a szoknya földig ér.

Egy rocker biztosan örülne, ha így öltözhetne! Én is ilyen ruhában várom a HERCEGem.



Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Divat-Design

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére